Offerte Calculator
 TADELAKT

  Tadelakt is van uit oorsprong een Marokaanse afwerking.
Deze waterdichte glanspleisterlaag is uitstekend geschikt voor natte ruimtes zoals Badkamers en Toiletten. Maar ook wordt Tadelakt toegepast op schouwen, ornamenten en zelfs buiten.
Doordat de pleisterlaag gepolijst wordt en deze met zeep wordt nabehandeld onstaat een waterdichte laag.
De toepassing Tadelakt is vanwege de arbeidintensiviteit geen goedkope afwerking maar daarintegen een unieke afwerking.
Bent u de standaard wandtegels in uw badkamer beu? Dan is Tadelakt een perfecte oplossing voor U. Renova biedt u deze toepassing met een hoogwaardige afwerking aan. Wilt meer informatie over Tadelakt en over de kleurmogelijkheden, dan kunt u altijd een afspraak maken.


Bron: Tierrafino.be

Ondergrond
Tierrafino Stone moet aangebracht worden op weinig zuigende, grof geschuurde buiten-raappleisters (zoals Tierrafino Contact).

Aanmaak
Tierrafino Stone wordt met water gemengd tot een pleisterbare pasta ontstaat. Deze pasta minimaal één dag of maximaal twee dagen laten staan voor verwerking.

Eerste bewerking
-
Tierrafino Stone 3 à 4 mm vlak met pleisterspaan opbrengen.
- Na de eerste verharding, 2 tot 4 h. later (wachten de vochtglans van de laag verdwenen is, de wachttijden worden uiteraard beïnvloed door de vocht- en temperatuursomstandig-heden), de oppervlakte met spons en water fijn schuren.
- Opnieuw 2 à 4 h. wachten tot de Tierrafino Stone hard genoeg is om met een halfedelsteen in kiezelsteenvorm (de beste steen is Agaat) met kleine ronde bewegingen hoogglanzend te polijsten. Tierrafino Stone polijsten begint altijd aan de bovenkant van de wand in verband met de droging.

Tweede bewerking
- Tenslotte na 8 tot 24 h. met Tierrafino soap inzepen (bijvoorbeeld met verfborstel) om de buitenlaag van de Tierrafino Stone te verharden en waterdicht te maken.. Dan de zeep verder inwrijven met de hand of met een zachte doek tot de zeep helemaal ingedrongen is. Werk per kleine oppervlakte van bijvoorbeeld 25 x 25 cm. Een chemische reactie van de zeep met Tierrafino Stone zorgt er voor dat de buitenlaag verhard. Om een optimale waterdichtheid te bekomen kan deze behandeling herhaald worden. Elke beurt zal ook de glans van uw afwerking verhogen. Tierrafino soap is een speciaal samengestelde zeep op basis van olijfolie.
- Tierrafino Stone kan na volledige uitharding met elke transparante steenwas verder gepolijst worden. Ook de Tierrafino soap kan nadien verder aangebracht worden bij beschadiging of slijt.


Kies uit bovenstaand menu of zoek op een trefwoord op deze site

11
00
9
8
7

Renova stucadoorsbedrijf is een jong en dynamisch bedrijf wat gespecialiseerd is in moderne wandafwerkingen. Door gebruik te maken van alleen hoogwaardige produkten van Strikolith© is een
perfecte afwerking gegarandeerd!
Voor meer informatie of een vrijblijvende offerte kunt u altijd contact met ons opnemen


Mail of bel ons voor een afspraak


 

Copyright ©2003
Renova Stucadoorsbedrijf
All rights reserved

Home          Adverteren          Algemene voorwaarden       Links        Partners          Sitemap