Renovlies

Wat is renovliesbehang en hoe pas je het toe?
Renovlies – ook wel renovatievlies - is een goed alternatief om je muren er weer als nieuw te laten uitzien. Het is overschilderbaar behang zonder structuur. Door het gladde oppervlak heeft het de strakke uitstraling van stucwerk. Het verschil met stucwerk is dat renovlies een stuk goedkoper is, er geen kans is op scheurvorming en het niet lang hoeft te drogen. 24 Uur nadat je het behang hebt aangebracht kun je het overschilderen of behangen.
Renovliesbehang wordt veel gebruikt in nieuwbouwwoningen en gerenoveerde woningen. Het is namelijk perfect om scheuren en oneffenheden mee te verbergen. De muren van bijvoorbeeld nieuwbouwwoningen bevatten de eerste maanden veel vocht, waardoor er scheuren kunnen ontstaan. Renovlies behang neemt dit vocht op en verbergt de scheuren.
Bovendien is renovliesbehang slag- en stootvast. Het zorgt voor sterke muren en voorkomt beschadigingen, ideaal met kinderen.

De voordelen van renovliesbehang op een rij
- Perfecte kwaliteit om scheurtjes en oneffenheden te overbruggen
- Makkelijk te verwerken
- Slag en stootvast
- Milieuvriendelijk (vrij van PVC en FSC gecertificeerd)
- Duurzaam
- Helpt tegen zuigende muren
- Geen lange droogtijden, snel resultaat
- Overschilderbaar en geschikt als ondergrond voor andere soorten behang
- Uiterlijk stucwerk
- Goedkoper dan stucwerk

Glasweefsel behang

Wat is glasweefselbehang?

Glasweefselbehang is een relatief nieuwe behangsoort, welke ook wel glasvezelbehang wordt genoemd. Daar waar normale soorten behang vaak van papier worden gemaakt, wordt glasweefselbehang van fijne glasvezels gemaakt. De glasvezels worden op een speciale manier geweven en geperst tot er een fijn en zeer sterk gaas ontstaat. Het is ook mogelijk om verdikkingen aan te brengen in het gaas, zodat er een mooie structuur in het glasweefselbehang zichtbaar wordt. Voorbeelden van structuren zijn de zigzagstructuur, visgraatstructuur, weefselstructuur en ruitstructuur.

De voordelen van glasweefsel op een rij

- het behang is  en vochtregulerend (geschikt voor badkamer en toilet);
- het behang is stootvast;
- het behang verstevigt de muren;
- het behang is naadloos aan te brengen;
- het behang is hygiënisch en stofvrij;
- het behang is eenvoudig te reinigen;
- het behang is overschilderbaar in een gewenste kleur;
- het behang werkt (licht) geluidsdempend;
- het behang is millieuvriendelijk.